ΔΕΔΔΗΕ: Έτοιμη η πλατφόρμα για αιτήσεις net-metering και φωτοβολταϊκών στέγης – Άμεσα η ολοκλήρωση και του πληροφοριακού συστήματος για τα υπόλοιπα αιτήματα σύνδεσης

Σε τελική φάση βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του energypress η πλήρης ολοκλήρωση του πληροφοριακού «οικοσυστήματος» που αναπτύσσει ο ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να επιταχύνει την εξέταση των αιτημάτων χορήγησης όρων σύνδεσης κάθε κατηγορίας ΑΠΕ.

Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ήδη έτοιμο το online εργαλείο που αποτελεί τμήμα αυτού του «οικοσυστήματος» και προορίζεται για την υποδοχή των αιτήσεων σύνδεσης φωτοβολταϊκών στη στέγη, καθώς και συστημάτων net-metering από οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις. Επίσης, θέμα λίγων εβδομάδων είναι να ολοκληρωθεί και ο δεύτερος πυλώνας του πληροφοριακού συστήματος, δηλαδή η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων σύνδεσης σταθμών ΑΠΕ με έγχυση στο δίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία λύση που εξετάζεται είναι να τεθεί άμεσα σε λειτουργία του εργαλείου για τα αιτήματα net-metering και των φωτοβολταϊκών στη στέγη. Μία εναλλακτική σκέψη είναι να δοθεί λίγος χρόνος ώστε να ολοκληρωθεί και η πλατφόρμα για τα υπόλοιπα αιτήματα, ώστε να γίνει η «πρεμιέρα» όλου του «οικοσυστήματος» μαζί.

Εισαγωγή αυτοματισμών

Κοινός παρονομαστής και των δύο πυλώνων του πληροφοριακού συστήματος είναι η μέγιστη δυνατή ψηφιοποίηση της διαδικασίας, μέσα από ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον το οποίο θα είναι ιδιαίτερο «φιλικό» στον χρήστη. Έτσι, όσοι ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν ένα φωτοβολταϊκό στέγης ή ένα σύστημα net-metering, θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να υποβάλουν αίτηση στον Διαχειριστή, για να δρομολογήσουν την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού.

Κατ΄ αναλογία, και στην περίπτωση των συστημάτων ΑΠΕ με έγχυση στο δίκτυο, στόχος του Διαχειριστή είναι να απλοποιήσει την υποβολή των αιτήσεων σύνδεσης, όπως και επίσης να εισαγάγει αυτοματισμούς που θα επιταχύνουν την εξέταση των αιτημάτων. Με αυτό τον τρόπο, όπως εκτιμάται, θα μπορεί να αντεπεξέλθει με πιο γρήγορους ρυθμούς στο ενδιαφέρον των μικρομεσαίων επενδυτών για την «ωρίμανση» νέων φωτοβολταϊκών, μέσω της διασφάλισης της σύνδεσής τους στο δίκτυο διανομής.

Εγγραφείτε στο newsletter

More To Explore

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Οι ενεργειακές κοινότητες είναι τοπικοί αστικοί συνεταιρισμοί αποκλειστικού σκοπού, μέσω των οποίων πρωτίστως οι πολίτες (είτε ως φυσικά είτε ως νομικά πρόσωπα) μπορούν να δραστηριοποιηθούν

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

Η χρήση της γεωθερμίας για τη θέρμανση και ψύξη των κτηρίων περιλαμβάνει τεχνικές που την καθιστούν την πιο φιλική ενέργεια για το περιβάλλον μαζί με

iΟΙΚΟ man inspecting solar panel

επικοινωνία

9:00 – 21:00